Platform 21

Geef toe, IKEAmeubelen zijn budget, mooi en heilig voor de student, maar ze zien er allemaal hetzelfde uit. Maar! De hulp komt ons vanuit Amsterdamse hoek toegesneld: Platform 21 bevrijdt ons uit de wereld der IKEA-sleur. Na vele andere creatieve projecten ( Platform 21 = checking reality, Platform 21 = folding, … ) kwamen ze op de proppen met Platform 21 = Hacking IKEA. Wie dacht dat een meubel van IKEA versieren of anders toepassen al creatief was, heeft het mis. Het hacken van het IKEA standaarddesign staat voor het bewerken en transformeren van IKEA producten. Platform 21 lanceerde rond dit concept een wedstrijd waarin iedereen zijn creativiteit kon botvieren op de standaardontwerpen.

Hieruit sproten zeer uiteenlopende ideeen voort. Bepaalde deelnemers verwerkten wat kritiek op IKEA in hun hacks, anderen pakten het zeer humoristisch aan, een andere deelnemer vond het ontbreken van seks in het assortiment van IKEA dan weer niet kunnen, anderen maakten van een nachtlampje een super-design ogende Lampabetweentwoblanda, en een groep deelnemers hackte zelfs het hele concept van de IKEA showzalen, en maakte er de ideale plaats voor een work-out van. Ha ja, want die pijlen, dat toont naar waar ge moet lopen he!


GYNEA – Sander van Bussel


PLATONIC SUNS – Daniel Saakes

Ziet het er ingewikkeld en onmogelijk uit? You better think twice! Op de site van Platform 21 vindt men namelijk de gebruikershandleiding voor deze uitzonderlijke -zo helemaal niet een uit de duizend- gebruiksvoorwerpen. Zo goed en verrassend beschrijven als het werkelijk is, kan ik echter niet, dus surf maar snel naar www.platform21.nl ! En vergeet niet even de geur van de andere projecten op te snuiven 😉

nav. ‘Hackers aan de slag met Ikeadesign.’ In: De Morgen, woensdag 7 januari 2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s