Smul van de maand augustus!

De smul van deze toffe zomermaand staat deze keer op naam van… Celine zelf!!! *Applaus* Zondag kwam hier zo een 16tal Censuur-gerelateerde mensen eten, en Celine voorzag een buffet (niet voor herhaling vatbaar) van koude pasta’s en salades, waarbij ze twee nieuwigheden uitprobeerde die op veel succes konden rekenen en daarbij gemakkelijk klaar te maken zijn. En de niet te fel gekruide restjes waren voor de ratten natuurlijk!

Probeer maar uit, de Mexicaanse ‘gemarineerde’ champignons en Tunesische wortelsalade!!

Mexicaanse gemarineerde champignons

Voor 4 personen:

250 gram champignons (witte of bruine)
Olijfolie
Twee teentjes knoflook, gepeld en gesneden/geperst
2 kleine gedroogde Spaanse pepertjes (of een grote😛 )
Het sap van 1 citroen
2 el fijngesneden bladpeterselie

Bak de champignons in hun geheel (of gesneden, smaakt gelijk😛 ) in olijfolie met de knoflook en Spaanse pepertjes. Voeg na ca 5 minuten het citroensap en de peterselie toe, laat nog even sudderen en laat afkoelen.

Voor mensen die niet goed tegen pikant kunnen: als het te pikant is voor je kan je wat honing toevoegen tot het te eten is😀

Bron

Tunesische wortelsalade

500 gram wortels, in schijfjes gesneden
2 el wijnazijn
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
Peterselie
Komijn
Zout en peper
Harissa
Eitjes

Kook de wortels kort in een pan. Giet ze af en meng ze in een kom samen met de olijfolie, knoflook, peterselie en komijn. Voeg zout en peper toe en breng op smaak met wat harissa. Meng tenslotte de zwarte olijven onder de wortels. Garneer met een gekookt ei. Kan zowel koud als warm worden opgediend.

– Bron: Kitchen Classics, Vegetarische gerechten, ISBN 978-90-5426-444-6, Uitgeverijdelantaarn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s