Een kleedje maken voor dummies (Deel 2)

Nu gaan we de bandjes aanpakken. Hoe begin je hieraan?

Ten eerste moet je de lengte van deze bandjes weten. Doe het kleedje voor zover het er al is dus eens aan en meet met een lintmeter van voor naar achter op de plek waar de bandjes moeten komen.

Hierna snij je een rechthoek uit de stof van de lengte die je net gemeten hebt + 1,5cm. Voor de hoogte heb ik 5 cm (+2 cm voor het dichtnaaien) genomen, maar daar kan je natuurlijk naar voorkeur in varieren. Als je deze stukken hebt uitgeknipt, plooi je deze in de lengte dubbel met de voorkant van de stof naar binnen. Speld dit zo vast en naai het aan elkaar. Dan bekom je dit:

DSC01254

Dit draai je dan binnenstebuiten (een stokje kan hier hulp bij bieden) en je plooit het zo dat de naad in het midden terecht komt:

DSC01256

Dan naai je het bandje erop. Kijk nog eens goed na op welke plek dit moet. Een tip: het is een mooi effect als je het aan de achterkant iets meer naar binnen vast zet. Het vast naaien gaat zo: speldt het bandje vast op de plek waar je het wil, en naai het vast net over de lijn waar je reeds gestikt hebt. Indien je het echt superbelangrijk vindt dat de bandjes onzichtbaar bevestigd zijn, kan je de bovenkant nog niet vaststikken tot wanneer je dit samen met de bandjes doet (maar dan moet je een kleinere steek gebruiken, en voor de stevigheid op de plek van de bandjes toch 2x stikken…). Ik vind het persoonlijk geen erg dat dit een beetje zichtbaar is. Om het wat te verbergen kan je een kleur draad gebruiken gelijk aan de stof van je kleedje.

Zo, deel 2 hebben we ook al gefikst. Morgen komt de riem eraan!

Ga naar deel 1

Ga naar deel 3

Follow my blog with bloglovin!

Advertenties

2 reacties op “Een kleedje maken voor dummies (Deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s