The London Cocktaildress

Tip van de week voor het zelf maken van kleren: Koop een Knipmode of een Burda of eender welk zelfmaakmode-boekje, dan heb je ineens een heleboel basispatronen voor kledingstukken. Je hebt dan het patroon van een eenvoudig kleedje, t-shirt, vestje, … en daaruit kan je vertrekken om je eigen ideeen te realiseren. Patronen zijn eenvoudig aan te passen als ze al volledig zijn uitgetekend in jouw plaats. Een andere lengte mouwen, een meer gedefinieerde taille, bredere hals, … Allemaal kleine dingen die het basis-ontwerp omtoveren in je hoogsteigen creatieve idee.

Voor onderstaand kleedje gebruikte ik een patroon uit de Knipmode nr. 03 – maart 2009 (hoe up to date!). De tuniek kreeg een bredere hals, kortere maar meer open mouwtjes en een kokerrok. Dit is het resultaat:

(Ja ik haat poseren en kan er dus bewust niks van)

Advertenties

4 reacties op “The London Cocktaildress

 1. Monika Von Birkenstein schreef:

  Die jurk is echt zó goed gelukt! Vanwaar heb je dat stofje?

  • vachette schreef:

   Dankjewel!

   Het stofje komt van Artevelde Stoffen op de Vrijdagsmarkt in Gent. Aan de ingang staan altijd 2 rekken vol restjes (meestal 7 euro voor 1,5 op 2 meter), daar zitten vaak heel toffe retrostofjes tussen. En achterin de winkel hebben ze een heleboel stoffen aan 2,5 euro de meter, kan je ook goede koopjes doen!

 2. […] was voor mijzelf ook al eens een grote bron van inspiratie voor m’n zomerkleedje en de London Cocktaildress. Komt nog bij dat bleek dat Belgiaantjes nog 1/3 BTW moeten betalen bij ontvangst van een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s