Pavel Kaplun & de wondere wereld van Photoshop

Een tijd geleden stelde ik jullie Pavel Kaplun reeds voor, in een post gewijd aan Dali-geïnspireerde kunst. De artiest is echter zo interessant en leuk dat ik vind dat hij nog eens in het spotlight moet staan.

De Photoshop-artiest Pavel Kaplun werd geboren in Kunesk (Russische Republiek). Samen met zijn familie verhuisde hij in 1991 naar Duitsland, waar hij te werk ging als technicus. In 1992 ging hij aan het werk als schilder, en zijn werk werd al snel nationaal en internationaal tentoongesteld. In 1994 verkreeg hij een toelage van het Lippe Committee (Schieder Schwalenberg) waarna hij vanaf 1995 tot 2000 als freelance ontwerper werkte voor Goebel Porseleinen (Goebel Porzellanmanufaktur, Rodental, Bayern, Germany).

Zijn tekeningen werden opgenomen in 4 edities voor The Artis Orbis serie, voor wie sommige van de meest toonaangevende artiesten van de 20ste eeuw werkten. Na 1999 leert hij de reclamewereld kennen als fotograaf en Web-designer, en vanaf 2004 organiseerde hij regelmatig workshops rond Photoshop en stimuleerde hij het gebruik ervan voor alle sectoren van de kunstwereld. Vandaag de dag is Pavel Kaplun een van de meest toonaangevende internationale artiesten in de wereld van design.

http://www.kaplun.de/

Pavel's Vehicle

Book of my Dreams

Schneiders Traum

Like I always told you, Joe, Frank is a decadent swine.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s