Recept: Champignonkorma

Om het gebrek aan “smul van de maand”-jes te compenseren deel ik met u de kunst der zelf koken. Want als student kan je nu eenmaal niet elke maand richting restaurant trekken. Tenzij de resto. Da’s wel cava.

Ziehier hoe u champignonkorma maakt naar aangepaste versie van Celine, dwz zonder debiele nuloperaties als chilipeper + chilipoeder + suiker, het gebruiken van slagroom ipv room, of het toevoegen van 1/2 tl kurkuma wat je uiteindelijk toch langs geen kanten proeft. Want studenten steken nu eenmaal niet graag centen in nodeloze ingredienten. Ge zou denken dat een studentenkookboek daar rekening mee houdt, maar blijkbaar nam ik een loopje met m’n goeie vriend De Idealist.

Champignonkorma

Ingrediënten (4 personen):
2el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 tl geraspte gemberwortel (of gewoon een klein stukje verse)
500g champignons, gewassen en gehalveerd
1 tl chilipoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl koriander
200g tomatenblikjes
3 el room
zout & peper

Bereiding:
1) Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze zacht en lichtbruin zijn
2) voeg de gember en champignons toe en bak nog 5min. Voeg de rest van de kruiden toe en de tomatenblokjes, leg het deksel op de pan en verwarm 8-10min
3) Roer de room erdoor en strooi er wat zout en peper overheen. Serveer met rijst.

Zelf voegde ik ook de vegetarische versie van zwanworstjes toe, maar je kan het uiteindelijk eten met zowat alles van vlees/veggiestuff. Als laatste zou’t me ook heerlijk lijken met couscous🙂

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s