Reizigersprotest – Wij staken niet

Het zit ons hoog, de zogenaamde ‘service’ van de NMBS. Het is ons al een hele tijd duidelijk: wat de spoorwegen in België betreft, komt de reiziger letterlijk laatst. En alsof er niks aan de hand is, investeert het op de rand van een faillissement balancerende overheidsbedrijf al te graag in de nieuwste snufjes of nieuwe treinstellen onder het mom van vernieuwing -al lijkt dat woord in hun mond geen degelijke efficiëntie te omvatten- en doen ze er om de zoveel tijd eens een staking bovenop. De openbare diensten vinden het blijkbaar niet de moeite hun opdracht te vervullen en de betalende burger van een minimumservice te voorzien.

De talloze studenten, kmo’s, gezinnen met werkende ouders, milieubewuste werknemers, zelfstandigen, degenen zonder budget voor een auto danken u voor deze zoveelste opsluiting. Vergis ik me als ik dacht dat het net met hen was dat u de handen in elkaar wou slaan? Ik hoop dat u het schaamrood van uw wangen kunt houden als uw stakingsdag een kerstmarktbezoek -of beter een televisiedag, want op de kerstmarkt raakt u net als veel senioren donderdag hopelijk ook niet- inhoudt. Veel mensen kiezen bewust actie te ondernemen zonder daarmee het land plat te leggen. Legt u echter wel het openbaar vervoer plat, waar wij zelf rechtstreeks en onrechtstreeks voor betalen, ontneemt u velen deze keuze. Hopelijk ontneemt u hen die keuze niet voor een extra dag verlof.

“Wij staken niet”-actie

Open brief aan de staker door Koen Galle

Print als reizigersprotest je eigen gratis ticket! www.reizigersprotest.be

Volg mijn blog met bloglovin! // Follow my blog with bloglovin!

Advertenties

4 reacties op “Reizigersprotest – Wij staken niet

 1. Ronald P. schreef:

  Beste ……..,

  Ik weet dat jullie tegen het staken zijn , maar … als er nooit gestaakt werd dan leefden we nog steeds zoals in de middeleeuwen als slaven .En indien jullie niet willen staken , gelieve dan alle verworvenheden terug te geven die er bereikt zijn door staking .Maar dat willen jullie niet (dit noemt men profiteurs op ander zijn kap).En maar steeds kruipen voor de rijken, het word tijd dat de rijken ook de armen wat gunnen.
  Groetjes nog en een fijne stakingsdag voor jullie Ronald .

  • vachette schreef:

   Leest u dan ergens iets dat afkeurt wat de arbeidersbeweging bereikt heeft? Of ligt het eraan dat de vrijheid van meningsuiting die de arbeider nu heeft en kan gebruiken, u niet zo lekker zit wanneer die mening niet strookt met die van u? Want dat wij niet akkoord gaan met een volledige staking van het OV, ontneemt ons het recht op vrije meningsuiting niet, dat zou nogal tegenstrijdig zijn met alles waar de arbeidersbeweging zo hard voor heeft gevochten, niet?
   We leven inderdaad niet meer in de Middeleeuwen, maar ook niet meer in de 50s en hebben nu -om. dankzij de arbeidersbeweging- veel meer mogelijkheden om de staat duidelijk te maken dat u de nieuwe pensioenplannen maar niks vindt en dat wij het gegok van de banken met ons geld grondig beu zijn. Mogelijkheden die degenen die het zich niet kunnen permitteren weer een dag werk te missen niet beletten naar hun werk te gaan (zijn zij zo rijk?). Mogelijkheden waarbij iedereen de trein kan nemen naar Brussel om daar deel te nemen aan de manifestaties. Mogelijkheden die geen verdeling zaaien waar er net verbondenheid zou moeten zijn. Mogelijkheden waarbij de openbare diensten, waar we met ons zuur verdiende belastingsgeld voor betalen, ons niet in de steek laten.
   Aan u ook een fijne stakingsdag, ik zou dan als ik u was de bijgevoegde links niet enkel aanklikken, maar ook eens lezen.
   Groeten van een twintiger die veel meer te verliezen heeft in deze strijd dan u.

 2. Pieters Ludo schreef:

  Beste Vriend
  Ik ben arbeider 54 jaar,werk in de staalindustrie en op petrochemische industrie ,ben op 15 jaar begonnen dus bijna 40 jaar zware arbeid ,we zullen langer moeten werken en voor nog minder geld.
  Beste vriend heb je al eens nagedacht aan het luxe leventje dat je nu hebt als jonge gast dat heb je wel te danken aan onze ouders en grootouders die in hun tijd gestaakt hebben ,er is toen bloed gevloeid en doden gevallen om dit leventje te lijden wat je nu hebt ga je dit terug laten afpakken ,nu langer werken ,dan terug de 6 dagen week en van het fabriek in uwen houten bak kruipen,is het dat wat je wil.
  Heb je ooit al eens fisieke arbeid verricht,zoals het ervoor staat moet ik tot 62 jaar werken,dat is 47 jaar voor een schamelijke 1200 Euro pensioen ,als ik het haal van wege de schadelijke stoffen ,las en brandrook ,weer en wind,terwijl de poppenkast in het Brussels halfrond na 20 jaar op 55 jaar op pensioen mag aan een bedrag van 6000 euro per maand ,met in de zomer airco en in de winter de verwarming onder hun kont in een salonzetel.
  Ik heb een voorstel,misschien kun je ons eens vergezellen op de rafinaderijen in Antwerpen ,een koude winter met een fixe noorderwind wat sneeuw en een temperatuur van min 5 om nog zacht te zijn op de begane grond,dan in een toren van een 30 tal meter hoog ,met een bak gereedschap van 25 kg op uwen buld langs de kieken ladder omhoog,
  wel beste vriend ik wil het U zien doen op uw 67 ste als je op 22 jaar misschien bent gaan werken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s