Besparen op Lomo

Click here for the English version!

… Omdat 8 euro per diafilm + 3 euro ontwikkeling + 6 / 8 euro scannen (als je niet wilt inleveren aan kwaliteit en dus niet thuis aan het scannen gaat) voor 12 à 16 foto’s speelgoedfotografie gewoon behoorlijk duur is, houden velen zich in bij het experimenteren wanneer de kost van 1 foto hen te binnen schiet. Oplossing? Steek eens een 35mm film in je Diana F+, en daar heb je zoals je ziet, helemaal geen speciale back voor nodig!

Kijk zeker naar de andere filmpjes van dit youtubekanaal!

Met een gewone 35mm film komt de kost van film, ontwikkeling en scan (althans bij Fotoshop Gent) op  3 euro/film + 3 euro ontwikkelen + 6 euro scannen voor 24 tot 36 foto’s. Komt neer op een mooie besparing van 60%!  Met dank aan Homer op Lomography.com voor deze handige click chart!

En ja! Diafilm heeft charme enzo, en het is in feite wel leuker, maar het zijn tijden van crisis en op zijn minst om wat nieuwe trucs uit te proberen is het de moeite om eens je Diana F+ te kraken en er een 35mm film in te laten huizen voor een tijdje. En je krijgt gratis en voor niks een hip effect zoals dit:

En wil je bovenstaand effect liever niet zien, kan je gewoonweg wat experimenteren met zwarte tape in je Diana zodat je toch een kadertje krijgt. Want nu is experimenteren is niet zo duur meer!

Go to my Twitter – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties op “Besparen op Lomo

  1. […] je nodig? Eerst en vooral, kennis van hoe je een 35mm film in een 120 camera laadt, en dat kan je hier leren. In totaal maakt dat: een schaar, plakband, een 35mm film, tissues, lege 120 film en een […]

  2. Sarah schreef:

    Hoeveel kost het in de fotoshop in Gent om het filmpje zowel te ontwikkelen als te laten afdrukken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s